Ingredienser
Til 1 bradepande
- 150 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 120 g Dumle (120 g svarer til 1 pakke)
- 4 æg
- 2 1/2 dl sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 1/2 dl hvedemel
Dumle karameltopping
- 2 spsk piskefløde
- 120 g Dumle
- 100 g smør (stuetempereret)
- 5 dl flormelis
Sådan gør du
- Smelt smør, chokolade og Dumle-karameller i en tykbundet gryde ved lav varme. Rør, til blandingen er jævn. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Kom æg og sukker i en separat skål, og rør det sammen. Tilsæt den lune chokoladeblanding lidt ad gangen under konstant omrøring.
Sigt vaniljepulver og hvedemel i dejen, og rør grundigt, til dejen er jævn.
Hæld dejen i en smurt form på ca. 30 x 22 cm.
Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca. 25 minutter, og lad den derefter køle helt af, inden glasuren kommes på.
Dumle karameltopping:
- Kom fløde og karameller i en tykbundet gryde, og lad dem smelte sammen ved lav varme. Tag herefter gryden af varmen.
Pisk smørret, til det bliver blødt, og tilsæt så karamelblandingen. Pisk flormelis i massen, indtil den får den ønskede konsistens. Konsistensen afhænger af mængden af flormelis, så kom ikke det hele i på en gang.
Smør karamelglasuren ud over den afkølede chokoladekage.
Lad chokoladekagen med Dumle stå på køl, til den skal serveres.
Tip: kagen kan fryses – også med glasuren på.
- Velbekomme!
Synes ikke kagens opskrift passer til den form man ser på billedet.. Kagen er rund og der er dulme creme imellem lagene….
Hej Lone
Vi beklager denne lange ventid på vores svar.
Hvilken størrelse form brugte du da du bagte kagen ?
Amazing blog!
Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
A theme like yours with a few simple adjustements would really
make my blog jump
out. Please let me know where you got your design.
Kudos
Hi Benjamin
Thanks for the Nice words.
Our webshob/blog is custom made.
If you want more info about the design.
You need to send a mail on [email protected] and A.T.T Anders to the mail.
Have a great day
Jesper