Ingredienser
1 kage
Ca. 20 stykker
Kagedej
Sukker (ca. 4 dl) | 350 g |
---|---|
Hvedemel (ca. 3 dl) | 175 g |
Kakaopulver | 4 spsk |
Vaniljesukker | 3 tsk |
Bagepulver | 3 tsk |
Smør – smeltet | 250 g |
Æg | 3 |
Kogende vand | 2 dl |
Glasur
Flormelis (ca. 4 dl) | 200 g |
---|---|
Vand | 3 spsk |
Pynt
Kulørt krymmel | |
---|---|
Spiseligt glimmer |
Sådan gør du
Kagedej
- Bland sukker, mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver sammen.
- Rør smør og æg i de tørre ingredienser og vend til sidst det kogende vand i dejen – dejen bliver ret tynd.
- Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 25 x 30 cm).
- Bag kagen nederst i ovnen.
- Lad kagen afkøle i bradepanden.
Glasur
- Rør flormelis og vand sammen og fordel glasuren på den afkølede kage.
- Pynt med krymmel og spiseligt glimmer og server chokoladekagen direkte fra bradepanden.
Bagetid
- Ca. 35 min. ved 175° – traditionel ovn.